KURSER

CHOKLADFABRIKENS KURSER

PRALINKURS STEG 1-  1,5 timme 550:-/person (pris from 1 mars)

Ta med dig vännerna, familjen eller bjud dig själv på en härlig stund med choklad. Vi reder ut vad som är bra choklad och inte, hur den kom hit och varför vi älskar den. Du får prova att göra en ganache och kommer härifrån med alldeles egna och oemotståndliga praliner. De flesta äter upp dem på vägen hem.


PRALINKURS STEG 2- LÄR DIG MER- 3 timmar 1495:-/person (pris from 1 mars)

Hur hanterar man choklad? Här lär du dig temperera, vilket är förutsättningen för nästan all chokladhantering. Vi går också igenom hur kristallisering fungerar. Sedan får du gjuta egna pralinskal, fylla dem med din egen ganache och stolt bära hem dem tillsammans med dina nya kunskaper. 

GÖR SOM PROFFSEN- 3 timmar 1495:- (pris from 1 mars)

Du som älskar choklad och redan tempererar hemma behöver nya utmaningar. Ta med dig alla funderingar och favoritredskap till vår proffskurs, så berättar vi hur vi gör. Här tittar vi närmare på dekorationer, jobbar med färger, provar olika texturer och gjuter marmorerade pralinskal. En halvdag på riktigt. 

Vegan dessertkurs- 1495:- (pris from 1 mars)

Baka olika desserter på råvaror från växtriket och som du lätt hittar i din lokala butik. Mousse, maränger, pudding och enklare dekorationer står på schemat och förutom choklad använder vi säsongsbetonade frukter. Naturligtvis tar du med dig resultatet hem.

MÖHIPPOR/SVENSEXOR/FÖDELSEDAGAR har vi utöver ovanstående kurser: 
Tårtbakning
ca 1 timme 2500:- för 10-15 personer, varav
en bakande

PROVA CHOKLAD- 1 TIMME 450:- (pris from 1 mars)

Vad smakar chokladen? Hur känns den? Finns det bra och dålig? På våra provningar samlar vi ett tjugotal personer under en timme i Chokladfabriken på Söder. Tillsammans går vi igenom flera sorter ren choklad och ett antal praliner. Du får titta, känna, dofta dig fram medan vi berättar om kakaofrukten, chokladen och vad vi gör med den. En tur i fabriken ingår också.Du kommer att få njuta ordentlig, så är ingen bastant middag 

MÖHIPPA, SVENSEXA ELLER FÖDELSEDAG?

För er kan vi även anordna TÅRTBAKNING - 1 timme- 2500:- (hel grupp), upp till 15 personer varav huvudpersonen som bakar med en av våra konditorer. Ni andra hejar på, fotar och assisterar (säkert finns en chokladbit över:) ) Tårtan som bakas följer naturligtvis med er vidare, och räcker till alla. 

BRA ATT VETA

Alla trevliga evenemang anges inklusive moms. Boka via info@chokladfabriken.com eller 08-640 05 68.


FÖRETAG/GRUPPER:

För att vi ska kunna boka behöver vi veta datum, tid och ungefär hur många ni blir.

Pralinkurser minimum 8 personer - 550:-/person 


Chokladprovningarna minimum 6 personer

6-10 deltagare 550:-/person 

11-35 deltagare 450:-/person 


Fri avbokning gäller till en vecka innan det är dags, efter det kostar avbokningen 1500:-.

Men nu var det ju trevligt vi skulle ha. Slå gärna en signal om ni undrar över något.