BAILEYS X CHOKLADFABRIKEN BAILEYS OCH CHOKLADFABRIKEN TOLKAR DEN KLASSISKA PRALINASKEN TILL JUL

Baileys och Chokladfabrikens pralinask består av fem noga utvalda smakkombinationer med Baileys Original, Baileys Chocolat Luxe, Baileys Iced Coffee Latte samt Baileys Almande. Pralinasken består av nio delikata praliner med dubbla uppsättningar av varje smak samt en härlig överraskning i mitten. För att pralinasken ska passa alla är en av smakkombinationerna helt vegansk med smak av Baileys Almande.


Från 30 november till och med 13 januari kommer pralinasken att finnas till försäljning i våra butiker och webbshoppen, priset för en ask är 169 kr.

Så här blev pralinerna till Vi svenskar äter mycket praliner under julen och Baileys är känt för att vara en uppskattad likör på julborden, vilket gör att kombinationen av dessa två känns klockren. Jag tror att alla från förstagångsköpare till våra återkommande kunder kommer att uppskatta och tycka om vår goda pralinask, säger Martin Isaksson, grundare av Chokladfabriken.
Recepten För att göra egna praliner hemma krävs en pralinform och kakaosmör, något som kan inhandlas exempelvis från Chokladfabrikens butiker eller i deras webbshop. Guld- och silverfärg finns i bakhyllan på närmsta matbutik.
Praliner med smak av Baileys Chocolat Luxe

Pralinerna innehåller alkohol. Ett recept blir ca 80st praliner.

Grädde320 g
Mörk kvalitetschoklad 65%525 g
Osaltat smör100 g
Glykos55 g
Baileys Chocolat Luxe (15,7 % alkohol)90 g
Kakaosmörca 5 g
Mörk choklad att temperera till formarnaca 400 g
Guldfärgca 1 g
Kakaonibsca 40 g

Yttre skal

  1. Smält kakaosmör och torka pralinformen med ett tunt lager
  2. Pensla formen med guldfärg
  3. Temperera chokladen med hjälp av en hushållstermometer (se instruktioner för detta nedan)
  4. Häll över chokladen i en sprits och fyll formen med tempererad choklad
  5. Häll av chokladen från formen
  6. Låt stelna i ca 1 timme i rumstemperatur

Fyllning

  1. Koka grädde och glykos.
  2. Ta fram en skål med choklad. Häll blandningen över chokladen i 5 omgångar och rör om
  3. Addera smör och Baileys Chocolat Luxe, rör om
  4. Låt svalna till 27°c innan blandningen ska spritsas i chokladskalen
  5. Fyll formen och strössla i kakaonibs på slutet
  6. Låt fyllningen stelna minst 24 timmar

Lock

  1. Ta fram formen efter 24 timmar och spritsa ett litet lager med tempererad choklad på toppen
  2. Skrapa bort överflödig choklad så att det endast täcker pralinerna
  3. Låt stelna i 2 timmar
  4. Ta fram, slå ut pralinerna från formen och servera!

Temperera choklad

  1. Hacka chokladen fint. Värm upp hälften av den över ett vattenbad och låt den bli 48-50 grader.
  2. Blanda ner resterande choklad och rör tills temperaturen är 27-28 grader.
  3. Avsluta med att värma upp chokladen till 31-32 grader.
  4. Klar att användas!
Praliner med smak av Baileys Original Irish Cream

Pralinerna innehåller alkohol. Ett recept blir ca 90st praliner.

Grädde325 g
Mörk kvalitetschoklad 49%590 g
Osaltat smör100 g
Glykos55 g
Baileys Original Irish Cream (17% alkohol)90 g
Baileys Original till formarnaca 270 ml
Rött kakaosmörca 6 g
Guldfärgca 1 g
Mörk choklad att temperera till formarnaca 400 g

Yttre skal

  1. Temperera det röda kakaosmöret och pensla pralinformen med ett tunt lager. Låt stelna
  2. Pensla formen med guldfärg
  3. Temperera chokladen med hjälp av en hushållstermometer (se instruktioner för detta nedan)
  4. Häll över chokladen i en sprits och fyll formen med tempererad choklad
  5. Häll av chokladen från formen
  6. Låt stelna i ca 1 timme i rumstemperatur

Fyllning

  1. Spraya den stelnade chokladformen med ett tunt lager kakaosmör
  2. Fyll formen med ca 3 ml Baileys Original i varje
  3. Kyl i 25 min och spraya därefter formen med ett tunt lager kakaosmör
  4. Koka grädde och glykos
  5. Ta fram en skål med choklad. Häll blandningen över chokladen i 5 omgångar och rör om
  6. Addera smör och Baileys Original, rör om
  7. Låt svalna till 27°c innan blandningen spritsas i chokladskalen försiktigt ovanpå Baileys Original
  8. Låt fyllningen stelna minst 24 timmar

Lock

  1. Ta fram formen efter 24 timmar och spritsa ett litet lager med tempererad choklad
  2. Skrapa bort överflödig choklad så att det endast täcker formen
  3. Låt stelna i 2 timmar
  4. Ta fram, slå ut pralinerna från formen och servera!

Temperera choklad

  1. Hacka chokladen fint. Värm upp hälften av den över ett vattenbad och låt den bli 48-50 grader.
  2. Blanda ner resterande choklad och rör tills temperaturen är 27-28 grader.
  3. Avsluta med att värma upp chokladen till 31-32 grader.
  4. Klar att användas!
Praliner med smak av Baileys Iced Coffee Latte

Pralinerna innehåller alkohol. Ett recept blir ca 100st praliner.

Kaffesyrup 
Vatten390 g
Socker250 g
Glykos325 g
Kaffebönor grovhackade40 g
Baileys ganache 
Grädde195 g
Baileys Iced Coffee Latte (4 % alkohol)150 g
Glykos70 g
Dulcey (Valrhona choklad)760 g
Osaltat smör120 g
Mörk choklad att temperera till formarnaca 400 g
Grönt kakosmörca 6 g
Silverfärgca 1 g

Kaffesyrup

  1. Koka upp vatten, socker och grovhackade kaffebönor
  2. Tillsätt glykos när allt kokat upp och sockret har löst sig
  3. Koka till 106°c
  4. Sila av kaffebönorna och låt svalna. Skumma av om det behövs
  5. Låt svalna till 27°c

Yttre skal

  1. Temperera det gröna kakaosmöret och pensla pralinformen med ett tunt lager. Låt stelna.
  2. Pensla formen med silverfärg
  3. Temperera chokladen med hjälp av en hushållstermometer (se instruktioner för detta nedan)
  4. Häll över chokladen i en sprits och fyll formen med tempererad choklad
  5. Häll av chokladen från formen
  6. Låt stelna ca 1 timme

Ganache

  1. Koka upp grädde, Baileys Iced Coffee Latte och glykos
  2. Ta fram en skål med choklad. Häll blandningen över chokladen i 5 omgångar och rör om
  3. Addera smör, rör om

Fyllning

  1. Spritsa kaffesyrup i formen
  2. Fyll på med Baileys-ganachen.
  3. Låt stelna i 24 timmar

Lock

  1. Ta fram formen efter 24 timmar och spritsa ett litet lager med tempererad choklad
  2. Skrapa bort överflödig choklad så att det endast täcker formen
  3. Låt stelna i 2 timmar
  4. Ta fram, slå ut pralinerna från formen och servera!

Temperera choklad

  1. Hacka chokladen fint. Värm upp hälften av den över ett vattenbad och låt den bli 48-50 grader.
  2. Blanda ner resterande choklad och rör tills temperaturen är 27-28 grader.
  3. Avsluta med att värma upp chokladen till 31-32 grader.
  4. Klar att användas!
Praliner med smak av Baileys Almande

Pralinerna innehåller alkohol. Ett recept blir ca 100st praliner.

Sojagrädde315 g
Glykos125 g
Honung38 g
Almond inspiration(Valrhona mjölkfri mandelchoklad)825 g
Mjölkfritt margarin100 g
Baileys Almande (13% alkohol)75 g
Vitt kakaosmörca 10 g
Guldfärgca 1 g

Yttre skal

  1. Smält kakaosmör och torka pralinformen med ett tunt lager
  2. Pensla formen med guldfärg
  3. Temperera chokladen med hjälp av en hushållstermometer (se instruktioner för detta nedan)
  4. Häll över chokladen i en sprits och fyll formen med tempererad choklad
  5. Häll av chokladen från formen
  6. Låt stelna i ca 1 timme i rumstemperatur

Fyllning

  1. Koka sojagrädde, glykos och honung
  2. Ta fram en skål med choklad. Häll blandningen över chokladen i 5 omgångar och rör om
  3. Addera margarinet och Baileys Almande, rör om
  4. Låt svalna till 27°c innan blandningen spritsas i chokladskalen
  5. Låt fyllningen stelna minst 24 timmar

Lock

  1. Ta fram formen efter 24 timmar och spritsa ett litet lager med tempererad choklad
  2. Skrapa bort överflödig choklad så att det endast täcker formen
  3. Låt stelna i 2 timmar
  4. Ta fram, slå ut pralinerna från formen och servera!

Temperera choklad

  1. Hacka chokladen fint. Värm upp hälften av den över ett vattenbad och låt den bli 48-50 grader.
  2. Blanda ner resterande choklad och rör tills temperaturen är 27-28 grader.
  3. Avsluta med att värma upp chokladen till 31-32 grader.
  4. Klar att användas!